6 Ocak 2014 Pazartesi

İYİ Kİ VARSIN OĞLUM


Canım oğlum; 

24 yıl önce bu saatlerde, seni kucağıma vermelerinin üzerinden üç saat kadar geçmişti henüz. Ben narkozdan yeni yeni ayılmış, gelen gidene mutlu ama sana bir o kadar şaşkındım. Minicik, kara saçlı, kibrit çöpü parmaklı o bebeğin sen olduğuna inanmak şu anda daha da güç tabii. 

Bebekliğin ameliyatların dolayısıyla biraz sıkıntılı geçmiş olabilir ama onun dışında son derece sevimli ve sakin bir bebektin. Sevgiyle her şeyi aşabilen bir çocuktun. İşten eve geldiğimde, koşup koşup boynuma atlar ve "annnnemmmmmmm" derdin ya, işte onlar beni hayata bağlayan en önemli şeylerdi, hatta bugün bile bana yetiyorlar. Bankada aklımı sıyırıp, sonra seninle geçirdiğim zamanların ardından tekrar normale döndüğümü çok bilirim. Niye diyeceksin, antidepresan etkin diyelim :)  

Ana sınıfına ağlayarak başlayışın, sırandan kalkıp kalkıp babaannenin dışarıda seni bekleyip beklemediğini kontrol etmen,..Birinci sınıfa başlamana iki hafta kala Foça'da bisikletten düşüp köprücük kemiğini kırışın..İlkokul ikide okula kendi kendine ilk gittiğin gün seni arkandan gölge gibi okula kadar evhamla izleyişim.. Altıncı sınıfta okuldan ilk kez kendi evimize gelip anahtarla açıp girişin ve daha bu ilk tecrübe ettiğin günde, canın çok istediği için, tavada peynir kızartman.. Bir yere gideceğin zaman ev halinle fırlıyorsun diye sana biraz özenmeni ve temiz giyinmeni tavsiye ettiğimde, bunu umursamayışın.. ama benim olmadığım bir gün evden ilk kez kendi başına çıktığında tertemiz giyinip beni mahçup etmemen, dahası çok sevindirmen..Banka kurslarından seni arayıp ne istediğini sorduğumda "fısfıffı yofum" (fıstıklı lokum:)) deyişin.. ve sana doğumgününde aldığım lahana bebeğin en iyi arkadaşın olup, gece korkularını yenmesi.. Foça'daki ilk zamanlarımızda köpekten korkarken, bir gün oraların köpeği Karaburun'un burnunun dibine girip onu sevmen ve bizi şaşırtman.. Babaannenin, çelimsiz ve uysal bir çocuk olduğun için seni sokağa yalnız salmayıp, senin yanında diğer çocuklardan korumak üzere pür dikkat beklemesi.. Çok iştahsız ve zor yiyen bir çocuk olduğun için envai şarkı söyleyip, envai masal anlatıp sabırla yemek yedirmesi.. İstisnasız her iki yılda bir başka bir ilkokula kaydını almamız..

Lisedeyken okulu benden habersiz asla ekmemen, dersaneye giderken asla habersiz devamsızlık yapmaman.. Çünkü yapmak istemediğin bir şeye seni zorlamanın anlamsız olduğunu düşündüğümü bilmen.. ama bu "yapmak istemediklerinin" karşısına mutlaka "öyleyse yapman gerekenler" ile geleceğimi bilmen ve uzlaşman..Traş olmadan okula gitmene kızdığımda bunu umursamaman.. ama okul müdürü bir gün seni okula traşsız almayıp geri gönderdiğinde tırıs tırıs geri dönmen.. Haftada, en geç on günde bir, okul dönüşü beni haberdar ederek kendiliğinden babaanneni ziyaret etmen ama en güzeli çarşıdan geçerken kalan harçlığınla mutlaka gevrek alıp ona boş gitmemen..ince düşünceliliğin.. 

Üniversite seçiminde, başta baban olmak üzere, sözel bölüm seçmene karşı çıkan herkesin karşısında ama senin yanında durmam.. İstediğin bölümü kazanman, kayıt için İstanbul'a birlikte gidişimiz, birlikte yurt buluşumuz.. Hazırlığı bitirip de birinci sınıfa başlarken kiralık ev arayışımız, oraya eşya düzmek için koşuşturmamız.. İkiye başlarken ev satın almamız ve orayı da büyük bir heyecanla temizleyip döşememiz, günlerce eksiklerini tamamlamak için telaşlanmamız.. Birlikte Nevizade'ye gidip felekten bir gece çalmamız.. İstanbul'a geldiğimde ilk iş hipermarkete gidip buzdolabını ağzına kadar doldurmamız.. Sonra aldıklarımızı hiç nefes almadan yemeğe çevirip dipfrize tıkmamız.. Birlikte evini temizleyip, sonra karşılıklı çay kahve keyfi yapışımız.. Bazen upwords, bazen trivial pursuit oynayışımız.. ama mutlaka çay kahve eşliğinde oynayışımız..Benim sana hababam kedi getirip götürmem.. Gezi olaylarına, arkadaşların seni almak üzere uğradıkları halde, beni endişelendirmemek için ben oradayken katılmayıp benim dönmemi beklemen..

Beni korkunç bir üzüntüye garkettiğin "sigaraya başlama" olayın.. İlk başlarda inkar etmen.. Sonra sessiz uzlaşmamız.. Uzun bir süre ben oradayken asla içmemen.. ama sonraları duman molası için "bizzat bana " kendini balkona kilitletmen.. Klasik "erkek çocuk-baba" çatışmalarında "sığınılacak liman"a yani bana sırtını dayaman.. Önceleri her sıkıntını benimle paylaşırken, büyüdükçe içinde kalman ve artık konuşmaman..

Aşırı dürüst, titiz, temiz, derli toplu, insancıl, iyilik sever, dedikoduyu sevmeyen, süper sır tutan, ketum bir adam oluşun................................ Daha hangi birini sayayım.. Bu liste uzar gider..  

Bugün doğumgünün.. Seni kucağıma alışımın tam 24.cü yıldönümü.. Doğumgünün kutlu olsun güzel oğlum, Allah yolunu açık etsin.. Nice nice sağlıklı ve mutlu yılların olsun.. İyi ki doğdun, iyi ki varsın, iyi ki benim oğlumsun. Herşey gönlünce olsun Ulusçuğum.. 

21 yorum:

  1. Nice mutlu yıllara...Çok duygulandım canım arkadaşım ne kadar güzel anlatmışsın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Oğluşa gönlünce ve sizlerle nice yıllar diliyorum.
    Ben bu kocaman duygulu yüreği çok seviyorum iyi ki tanıdım dediğim güzellik, Rabbim ellerinizi hiç ayırmasın.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim; çok sağol canım benim, amin inşallah.. Ben de seni tanımaktan çok mutluyum :))

      Sil
  3. Bu hayatin bize verdigi en buyuk hediye ogullarimiz.Yarin Benim icin de sarilip op o kocaman adami.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle Petekçim; herkes için öptüm merak etme :)) Sağolasın..

      Sil
  4. ALLAH mutluluğunuzu bozmasın ALLAH size bağışlasın ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Bedişçim, amin inşallah.. Hepimizin evlatlarını hepimize bağışlasın inşallah :)

      Sil
  5. Beni de çok duygulandırdın Serap'cım. Allah uzun ömürler versin bu yakışıklı oğlana ve siz ailesine ... İnşallah Allah hepimize izin verir de 24 yıl sonra da böyle bir devam yazısı yazarsın bizde yine duygulanarak okuruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Meralcim.. İçimden geçenleri aynen aktardım inan.. Sağol..

      Sil
  6. Ay Serap abla ağlattın beni.Nice güzel yaşlara Ulus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Fuldencim be, en istemediğim şey seni ağlatmak.. Üzgünüm ama sağol yine de :((

      Sil
  7. Yolları açık olsun. Ne kadar güzel anlatmışsın Serap Abla. Maşallah ailenize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Aslıcım, hepimizinkinin yolu açık olsın inşallah :) Sağol canım..

      Sil
  8. Çocuklarımızla geçirilen evreleri ne güzel anlatmışsın Serapcım. Ara ara duygulu,ara ara gülümseten bir yazı olmuş. Ailenizle sağlıklı mutlu yıllar uzun dilerim.

    Ulus'un hayatında her şey gönlünce, şansı hep açık olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakçım; içimden geçenleri aktardım canım, sağol..

      Sil
  9. Dogum günü kutlu olsun Ulus`un...

    YanıtlaSil
  10. senin gibi bir annenin evladı olduğu için o da çok şanslı, yolu açık olsun ancak sigara ile yolları ayrılsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Feriha ablacım, ağzın bal yesin :)) İlk öğrendiğimdeki üzüntümü kelimelerle anlatamadığım için bu kadar özet geçtim zaten :(( İnşallah.. Sağolasın, çok sağolasın..

      Sil