22 Mayıs 2014 Perşembe

FİNCAN KOLEKSİYONUM


Sevgili arkadaşım Dilek'ten (Ihlamurcum)'dan epeydir özeniyordum kahve fincanı biriktirmeye. Onun her gün ayrı bir tanesinde kahve içip, güzelim fincanlarının fotoğraflarını facebook'a koyduğunu bilmeyenimiz yok gibi..Çocukluğumda klasik olarak pul koleksiyonum vardı, hatta halen de durur arşivimde :) Ama bu fincan olayı gerçekten çok hoş. Bir süredir ben de biriktirmeye başladım. Tabii ki öncelik "kullanılmış" olan, yani
"yaşanmışlık" barındıran fincanlarda. Bu da sağdan soldan, eşten dosttan ve kendi kullandıklarımdan olacak. Bir de gittigidiyor.com'dan bulduklarım var, birkaçı henüz elime ulaşmadı, bekliyorum. Başka alışveriş sitelerinden bulduğum yeni ama ikili takım olanlar var, onların da kendi zevkime göre güzel ve özel olanlarını seçtim, sipariş ettim. Tabii bir de fiyat olayı var ki, 25 lirayla 500 lira arasında değişiyor. Ben henüz alt limitlerde dolaşıyorum, inşallah zamanla daha üst limitlere çıkabilirim :) Herşeyin "biraz küf kokanını" yani "yaşanmışlık barındıranını" seven bendeniz, bu koleksiyondan daima heyecan duyacak, bundan eminim.. Size koleksiyonumun "başlangıç mevcudunu" tanıtmak istiyorum.. Takımı bozulmuş fincanlarından birer tane vermek isteyen dostlara duyurulur :)) Sevgiyle kalın..


Çalışma hayatıma başladığımda çeyizime aldığım ilk fincan takımımdan bir adet, o nedenle benim için çok değerli. Takımı bozulalı çok oldu ama neyse ki hiç olmazsa üç tanecik var elimde, şimdi gözüm gibi bakıyorum onlara..


Yeni evlendiğimde, çalıştığımdan dolayı, evime gelemeyip anneme tebriğe gitmiş bir tanıdığımızın hediyesi, yani 26 yıllık.. Alman malı bir fincan takımından.. İncecik, iç çeperinde de çiçek deseni var..


13-14 yıl önce Mavişehirde'ki alışveriş merkezinde görüp aşık olduğum fincan takımından. O yıllarda ayaklı fincanlar daha pek yoktu, en azından pazarlara kadar düşmemişti ve ancak mağazalarda bulunabiliyordu. Çok özenmiş ve bütçemi zorlayarak almıştım, sadece iki tane kaldı..


"5 Ağustos 2013'te 94 yaşındayken kaybettiğimiz rahmetli anneanneciğim, herkesin "pamuk ninesi" Fethiye Hanım'ın mutfağından bir fincan.. Kırk küsur senelik.. Beş adet var, dördünü kullanıyorum.. Nur içinde uyusun canım..


Benim eskiye, hatıraya çok önem verdiğimi gayet iyi bildiği için kayınvalidemin bana hediye ettiği takımdan bir fincan, bunun da bir 50 senesi var..


Eşimin emekli olduğu bankanın, kuruluş yıldönümlerinden birinde personele verdiği bir hediyeydi sanırım, ikili bir takım. Halen sağlam ama bir tanesinin ilginç bir şekilde rengi soldu.. Ben de solmamış olanını aşırdım :)


Gördüğümde bayılıp hiç düşünmeden aldığım ama bir takım daha almak istediğimde eşine bir türlü rastlayamadığım güzel bir bir parça. Minnacık, 10 cc'lik fincanlardan oluşuyor ve takımı bozuldu maalesef..


19 yıldır temizliğime gelen canım yardımcım Sakine'min bir anneler gününde hediye ettiği takımdan, en çok da renklerinden dolayı sevdiğim bir fincan..


Birkaç yıl önce Bostanlı pazarında bulup aldığım, çok sevdiğim ve gelen tüm misafirlerimin de bayıldığı takımım.. İncecik bir porselenden yapılmış ve gerçekten kahveyi çok şık sunan bir fincan..


Eşimin çalışma arkadaşlarından birinin hediye ettiği ikili takımdan, bayılıyorum.. Renkleri muhteşem..


İnternetten aldığım, bildiğiniz eski yeşil camdan yapılmış, şirin bir fincan.. İkiliydi, birisini canım Dileğim'e armağan ettim, koleksiyonuna eklesin diye.. Görüntüsüne bakılırsa, epey eski olmalı..


Yine internetten. Kargodan yeni geldi, bizim kızlar Dilek, Nilgün ve Müberra bugün fotoğrafını gördüler ve çok beğendiler..tabii ben de :) Oldukça eski görünüyor bu da..


Veeee..yine internetten ama bu kez "yepyeni" bir altılı takım.. Hemen takımını bozup koleksiyonuma ekledim birini.. Varsayalım ki biri kırıldı :)

İşte böyle sevgili okurlarım.. Koleksiyonum çoğaldıkça belki yine paylaşırım sizlerle, kimbilir..

7 yorum:

  1. Hepsi de çok şık görünüyor, güle güle kullanın. Koleksiyonunuza kısa sürede nice güzel parçalar eklenmesini diliyorum ablacım :)

    YanıtlaSil
  2. İnşallah Müboşum, inşallah :) İçimden bir ses hızla büyüyeceğini söylüyor :) Sağol canım benim..

    YanıtlaSil
  3. çok güzeller, Dileğin fincanlarına da bayılıyorum . seninkilerde çok güzel güzelliklerinin yanısıra yaşanmışlıkları da hoş:) nice güzel parçalar gelsin :)

    YanıtlaSil
  4. Koleksiyonunu guzel ve senin deyiminle yasanmislik kokan parcalarla donatacagina eminim. Hepsini saglikli ve mutlu gunlerde kullan..

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım vallahi bir kahve hastası olarak bendede cok çesıtler var bozulan takımları hep saklıyorum .Yasanmışlıgı bende cok seviyorum Kıbrısa gıdınce halaların annemın mutfağı deşilecek..

    YanıtlaSil
  6. Serap ablacım, hayırlısı olsun. Bence güzel düşünmüşsün. Dilek Hanım'ın fincanlarını hergün izliyorum, çok tatlılar. Anıları olan parçalar çok daha değerli tabii. Hele miras kalanlar insanı başka boyıtlara götürüyor. Bende etrafa ve eve bakayım, sana layık 1-2 parça bulabilirsem getiririm.

    YanıtlaSil