27 Kasım 2013 Çarşamba

NOSTALJİ TUTKUSU

Bir gün çorap çekmeceme çeki düzen vermeye çalışırken, kaçmış ve giyilemez olduğu halde makinede bir güzel yıkanmış, orada öylece kalabalık teşkil eden bir tomar ince çorabımın olduğunu farkettim. Niye atmayıp da sakladığım konusunda en ufak bir fikrim yoktu o dakikaya kadar. Tam atmaya niyetlenirken, iflah olmaz nostalji tutkum engel oluverdi ve vazgeçtim..

Bu nostalji ya da otantizm tutkum ne yaptırdı bana dersiniz? Koca bir top yumak.. Hepsinin ağdan yukarı kısmı ve burunları kesildi, atıldı. Sonra değişik renkler sırayla birbirine güzelce düğümlendi. Düğümlerin fazlalıkları kesildi ve dolanarak yumak haline getirildi. Bütün bu eziyete niye katlanıldı peki? Tıpkı rahmetli babaannemin ve anneannemin yaptığı gibi, yumak yeterince büyüdüğünde kalın şişlerle döne döne paspas örmek için.. Alt kattaki nostaljik odamda çok da severek kullanacağımı hayal ediyorum..Herbirinin ruhunu şad ede ede..


13 yorum:

  1. Bitmişinide bekliyorum annemde kapının onu için örerdi çok güzel paspas olurdu.Buyuklerimiz herşeyi ne güzel değerlendirirlerdi..

    YanıtlaSil
  2. Rahmetli anneannem bana ince çoraplardan kilim dokutmuştu.Söylediğine göre dokuma yapan bayan bir daha asla dokumam diye tövbe etmiş.Eeee kolay değil çek çek biter mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi misin Fuldencim? E çok kıymetlidir tabii :) Sağolasın..

      Sil
  3. yorum yzdım boşa mı gitti bilemedim:)))

    kolay gelsin canım. annem rahmetli çok örmüştü bunlardan herkese yapardı çok sağlam ve dayanıklı oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naylon çorap çok sağlam olur değil mi Haticecim? Sağol canım..

      Sil
  4. Serap'cım bende hatırladım o nostaljik paspasları ..Herşeyi hızla tükettiğimiz şu zamanlarda çok güzel bir geri dönüşüm dokunuşu olacak. Bekliyoruz sonucu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Meralcim.. Benim niyetim de o zaten :)) Sağol..

      Sil
  5. DİREK EVDEKİ ÇORAPLAR GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ :) ŞİMDİDEN ELLERİNE SAĞLIK VE KOLAY GELSİN ABLACIĞIM , BİTMİŞ HALİNİ ŞİMDİDEN MERAK EDİYORUM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Bedişçim. Başlamadım daha, biraz daha biriksin hele.. Sağol ablam..

      Sil
  6. Al benden de aynısı atacağım derim yeniden yerine koyarım bir türlü atmaya kıyamam anladım ki benim eşyalarım çok kıymetli:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ben süper atarım ama Macidecim; bunları farketmeden biriktirmişim :)

      Sil